soliver soliver waregem soliver producten plaatsing info aanvraag glasdiktes referenties contact links
Nieuwe website in opbouw!

     

Sinds 1 januari 1989 is de NBN B03-002-1 “Wind” van toepassing in België.

Daarom heeft men het nodig geacht een addendum op te stellen bij de STS 38 die ondertussen werd genormaliseerd in NBN S23-002. Dit addendum draagt het nummer 1.

Om dit document beter te kunnen raadplegen, hernemen wij bij de tabellen de berekeningsgegevens van de norm.

 • Gevelzones en terreinruwheid
  1. Algemeen geval
   In alle gevallen mogen zowel de gevelzones als de boorden in aanmerking genomen worden; de tabellen 7A en 7B zullen worden toegepast, rekening houdend met de druk qb die in de tabellen opgegeven worden.

  2. Individueel geval
   Voor de constructies waarvan de hoogte niet meer bedraagt dan
           · 18m in klasse IV
           · 10m in klasse III
   en die geen handelspanden of kantoorgebouwen zijn, werd er besloten toe te staan dat de boordzones in de centrale zone van de gevels worden opgenomen. In beide gevallen zal men de eerste regel van tabel 7A (qb = 633 N/m2) gebruiken.
 • Uitbreiding van tabellen 7A en 7B van addendum 1

  Tabellen 7A en 7B zijn een uitbereiding van de tabellen 7 van bladzijde 16 addendum 1 bij norm NBN S23-002. Zij werden opgesteld teneinde rekening te houden met de sterkte asymmetrieën in de diktes van sommige dubbele beglazingen en dubbele beglazingen samengesteld uit gelaagd glas.

  Om deze uitbreidingen op te stellen is het noodzakelijk het “monolithische” equivalent van een gelaagd glas te kennen. Deze equivalenten worden in tabel 1 weergegeven.

 DOWNLOAD HIER UW BEREKENINGSTABELLENDe bestanden worden aangeboden in PDF formaat. Om deze te kunnen openen heeft u Adobe Acrobat Reader nodig. Mocht u dit programma niet hebben dan kunt u dit hier gratis downloaden.


  
 
algemene voorwaarden DAS media