soliver soliver waregem soliver producten plaatsing info aanvraag glasdiktes referenties contact links
Nieuwe website in opbouw!

     


U-waarde = besparingswaarde

Hoe goed houdt isolatieglas de warmte in een ruimte? Daar komen duidelijk verschillen voor. De belangrijkste meerwaarde is de U-waarde: hoe kleiner de U-waarde, des te groter de besparingswaarde.

Een vergelijking bewijst het: traditioneel isolatieglas heeft een waarde van 3,0 W/m2 K(DIN), waartegen het hoogwaardig gecoat isolatieglas Super S een zeer lage U-waarde tot 1,1 W/m2 K biedt. Het Solitherm Super S isoleert dus 3 maal beter dan de isolatieruiten van vroeger.
De huisverwarming geldt als één van de grootste verantwoordelijke verspreiders van CO2-vervuiling. Energiebezuiniging is dan ook van prioritaire orde, waaraan we allen moeten meewerken ! Door het gebruik van Solitherm Super S daalt het warmteverlies met 60% tegenover het traditioneel isolatieglas van vroeger.

Hoe wordt zoiets bereikt ?

Solitherm Super S heeft een warmte-reflecterende coating. Een onzichtbare, flinterdunne coatinglaag van edelmetaal remt de warmtedoorgang af. Uiterlijk is Solitherm Super S nauwelijks van gewoon glas te onderscheiden. Solitherm Super S is de maatstaf voor kleurneutraliteit bij gecoat glas en met een lichtdoorlaat van 81% de beste in zijn soort.

Bij een kamertemperatuur van +21 °C en een buitentemperatuur van -10 °C voelt het glas met +17 °C nog altijd warm aan. Koude zones en tochteffecten in de nabijheid van de ramen zijn verdwenen. Men zit overal comfortabel.

En dit is nog niet alles: Solitherm Super S zorgt er ook voor dat de binnenkomende zonnestralen de warmtebalans verbeteren. Dit is gratis energiewinst, welke het klimaat en het budget ten goede komt.


 Folder Superisolerend NL

 Folder Superisolerend FR


 Technische Fiches

De bestanden worden aangeboden in PDF formaat. Om deze te kunnen openen heeft u Adobe Acrobat Reader nodig. Mocht u dit programma niet hebben dan kunt u dit hier gratis downloaden.

  
 
algemene voorwaarden DAS media