soliver soliver waregem soliver producten plaatsing info aanvraag glasdiktes referenties contact links
Nieuwe website in opbouw!

  De belangrijkste fysische kenmerken van isolerende beglazing die kenmerkend zijn voor een specifieke soort en toepassing.

 1. Lichttransmissie: geeft de hoeveelheid lichtdoorlaat aan ten opzichte van de totale hoeveelheid licht vallend op het glas.

        LT of LTA

  Volgens de nieuwe Europese norm EN 410: Tl


 2. Zontoetredingsfactor: de totale hoeveelheid energie die doorgelaten wordt naar de binnenruimte. De som van de directe doorgelaten energie en het percentage dat na absorptie door het glas alsnog wordt uitgestraald.

        ZTA

  Volgens de nieuwe Europese norm EN 410: g


 3. K-waarde: Coëfficiënt bepaald door de hoeveelheid warmte (in Watt) die per uur en per m2 bij elke graad verschil tussen binnen- en buitentemperatuur naar buiten verloren gaat.

  Volgens de nieuwe Europese norm EN 678 wordt de  K-waarde vervangen door de Ug-waarde. In de toekomst wordt dus alleen reking gehouden met deze Ug-waarde.

  De vroegere K-waarde 1,1 (4-15-4) geeft volgens de nieuwe Europese norm EN 678 slechts een Ug van 1,2W/m2K.

  Door gebruik van nog efficiëntere coatings is de Ug/K-waarde nog verbeterd wat resulteert in:
  Ug = 1,1 W/m2 K voor 4-15-4, 90% gasvulling

  Solitherm Super S ( Ug= 1,1 W/m2K)

  Vanaf 01.05.2006 worden deze verbeterde coatings als standaard gebruikt, waardoor u steeds Ug=1,1 wordt aangeleverd. Deze coating zorgt ook voor kleinere waarde-verschillen ivm ZTA en LTA. De technische fiches van de Solitherm Super S zijn daarom reeds in die zin aangepast.


De opgegeven waarden zijn resultaten van testen op stalen, genormaliseerd volgens EN 410 en EN 678.

  
 
algemene voorwaarden DAS media